За мен

Казвам се Мариана (Мими) и се занимавам с плетене още от дете. С шиенето се захванах значително по-късно – започнах с него преди около четири години, като целта ми е в близкото бъдеще да започна да комбинирам плетива с платове, за да изработвам все по-уникални нещица, както за моя дом, така и за подаряване. Освен това, се опитвам да плета и шия предмети за многократна употреба, за да намаля до минимум употребата на еднократни опаковки и пособия.

Другата ми голяма любов са пътуванията, както в страната, така и извън нея. Винаги е голямо щастие, когато мога да взема Кая (моята шоколадова лабрадорка) с мен. През 2020 добре си попътувахме и се превърна в истински пътешестващо куче. Видя море, похойка из българските планини, посети не един и два язовира.

Освен пътешествията и творенето, обичам да си готвя и то веган ястия. Винаги е малък празник, когато успея да “извеганствам” не-веган рецепта и тя да не отстъпва по вкус на оригинала. Тъй като имам не-малко потвърждения от не-веган хората около мен, че рецептите ми са вкусни, ще си позволя да запозная и вас с идеите ми за полезна, вкусна и различна храна.

Приятно впускане в света на моите crafthings 😉