Хендмейд

Ръчно изработени идеи за подарък от My-Crafthings за малки и пораснали бебчета

Защо да изберем ръчно изработени подаръци?

Темата за предимствата на това да се подаряват ръчно изработени, пред продуктите масово производство, са коментирани на много места и то не веднъж. Затова няма да задълбавам и да изброявам всички предимства. Все пак ще спомена тези, на които според мен си струва да се наблегне.

Има смисъл да изберете ръчната изработка, тъй като по този начин:

 • помагате и поощрявате някой малък или прохождащ бизнес да се развие и да достигне до повече хора;
 • вероятността ръчно изработеният краен продукт да е много по-здрав и издръжлив, спрямо поредната покупка тип „made in China“ е много, ама много голяма;
 • ще донесете искрена радост на малкия производител, със своята покупка, ако изберете тя да е от него, вместо това да купите играчка масово производство, печалбата от която ще отиде в някоя голяма корпорация с ниско платена работна ръка;
 • избирайки да поръчате или закупите ръчно изработен продукт, често имате възможност да го персонализирате. Можете да попитате за възможност за добавяне или промяна на елемент, с което подаръкът ще се превърне в уникат;
 • често се подценява, но е важно да се отбележи, че желанието и старанието, с което са направени ръчно изработените изделия, оказват пряко влияние върху здравината, издръжливостта и енергията, с която те са заредени.

Дотук спирам с ползите от handmade продуктите, като, както вече споменах, те всъщност са много повече, но оставям изборът и решението на вас 🙂

ръчно изработени подаръци

Ръчно изработени идеи  за подарък от My-Crafthings за вашето бебче

Сферата, в която се опитвам да се развивам, доколкото времето ми позволява, е свързана основно с плетене и шиене и, от време на време, се уча да майсторя картички. Именно поради тази причина идеите, които ще ви дам днес ще бъдат плетива, от плат, а някои ще комбинират и двете плюс картички към тях. Винаги се опитвам да влагам смисъл в нещата, които изработвам и те да имат не само красиви, но и практични в ежедневието ни. Затова по-долу ще ви покажа няколко забавни и полезни идеи за подарък за бебе.

Интерактивни кубчета по метода Монтесори:

Ръчно изработени идеи - кубчета

Интерактивните кубчета са на принципа на добре познатите тихи книжки, като тяхната идея е да развият фината моторика на малчуганите. Всяка страна представлява различна по тип мини игра. Така бебчо има възможност за активно прекарано време в учене чрез игра. За да добиете по-добра идея за възможностите на тези кубчета ви предлагам да видите следните видеа:

Интерактивно кубче за момиче:

 

Интерактивно кубче Зайче – с вградена дрънкалка:

 

Интерактивно кубче за момченце – Динозаври:

Размерите на кубчетата са 14х14х14 см. Всички кубчета са ушити основно от памучни платове, пълнени са с хипоалергичен силиконов пух и могат да се перат.

Подаръчен комплект за новородено с комфортер:

В подаръчните ми комплекти за новородено ще намерите комбинация от плетиво с плат и поздравителна картичка или етикетче. В зависимост от комплекта, на който сте се спрели, вътре ще намерите:

 • успокоително одеялце (или още комфортер, играчка за успокоение). Познато е с различни имена, като идеята на играчката е, че действа успокоително на малчуганите. Могат да я носят нявсякъде със себе си и тя ги „прегръща“ поради формата на телцето си;
 • дрънкалка  с дървен ринг, който е подходящ за чесане на венците, когато започнат да никнат зъбките. Дървото не е третирано и е безвредно и подходящо за венците на бебчо;
 • лигавниче (попивно и двулицево, за да може ако едната страна се нацапа, спокойно да се обърне и да продължи да се ползва и от другата, преди да се изпере). 
 • клипс за биберон/ залъгалка с дървена закопчалка в различни форми;
 • лента за глава за момиченцата;
 • поздравителна картичка или етикетче.

Ето и как изглеждат сетовете за бебче, които съм изработила досега:

Дървени дрънкалки:ръчно изработени дрнкалки

Разбира се, винаги може сами да прецените какво да включва даден комплект и да го персонализирате за нуждите на бебчето. Затова може да изберете какво да включва или да не включва даден сет. Може изобщо да не ви е необходим цял комплект. Може да искате нещо дребно за допълване на вече взета част от подарък. В такъв случай винаги мога да ви предложа плетените ми дървени дрънкалки, подходящи и за чесане на зъбки.

 

 

Плетени одеялца и меки възглавнички за бебче:

Разбира се, аксесоарите за бебчо са винаги на дневен ред. Затова искам да ви покажа няколко идеи за одеялца и възглавнички. Подходящи са, както за детско легълце, така и за завиване за разходки навън:

Дрешки и терлички:

Плела съм много малко дрешки за бебчета, понеже досега не ми се беше налагало да творя в тази насока. Затова ще ви покажа скромните ми плетива до момента. Съвсем скоро ще се развихря повечко в тази насока и ще мога да ви споделя повече плетени дрешки за бебе:

Лигавничета:

Не на последно място, искам да ви покажа едни от първите лигавничета, които измайсторих в самото начало. Тогава разучавах как да ги правя не просто красиви, но и вършещи работа. Добавям вата, за да попиват по-добре, избирам фини 100% памучни платове, а начинът на закопчаване е с велкро. За налични към момента лигавничета е най-добре да се свържете с мен 🙂

Ръчно изработени лигавничета

Завършвам днешната си статия, с която имам за цел да предложа алтернативи на комерсиалните идеи за подаръци за бебче. Също така целя и да ви покажа какви неща изработвам и какво представляват my-crafthings. За повече снимки и идеи за това, какви други неща майсторя, ви каня да посетите секцията на сайта – my-crafthings, моята фейсбук страничка или профила ми в инстаграм.

Надявам се че идеите, които съм ви представила тук ще ви се сторят интересни. Кой знае, може да дадете шанс на някой локален производител, за бъдещи идеи за подарък за бебе.

Сподели

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *