my-crafthings

Плетенето на една, две или повече куки (или игли) е част от живота ми от съвсем крепка възраст. Благодарение на страхотните ми баби, от малка се научих да плета. Изключително съм щастлива, че този мой интерес не се изгуби, а напротив - засили се и с времето се научих на много нови техникии начини на плетене. С готдините доста задобрях, като не твърдя, че съм станала специалист, разбира се. Плетенето ми носи много удоволствие и е част от седмичния ми ритуал, особено през студените дни от годината - придава уют. 

С шиенето се пробвах доста по-късно, като за това съм изключително благодарна на Кирил (моя съпруг). Той ми подари шевната ми машина. Аз трябваше само да се науча да я ползвам. С гледането на доста ютюб видеа, както и по метода "проба-грешка" успях да стигна някакво ниво и се оправям с шиенето. То ми носи не по-малко наслада от това да плета или да изработвам картички, като изцяло разчитам на музата си или на поръчки от страна на близки и приятели. Затова благодаря и на тях, че вярват на творенията ми, ползват ги и ги подаряват.

С картичките започнах, защото харесах едни цветни сетове с хартии за декорация и си казах "защо пък да не пробвам". Оттогава за различните поводи и празници, на които сме канени, подарявам от моите лъишки картички. И тук имам леко развитие, в сравнение с началото. Много ми е забавно да се боря със съчетаването и напасването на цветове, текстури и лепила. Освен това, винаги съм много горда, когaто подарявам пълен комплект, изработен от мен: плетиво, нещо ушито и картичка за завършек - какво повече може да иска човек 😀